Saugus, patogus ir išvaizdus stogas arklidei - misija įmanoma

Žirgai - jautrūs ir mylintys gyvūnai. Kiekvienas jų augintojas nori jais tinkamai pasirūpinti ir užtikrinti optimalias gyvenimo sąlygas. Stogas - pagrindinis elementas, sukuriantis tinkamą temperatūrą, drėgnumą ir gerą išvaizdą. Pluoštinis cementas yra itin patvari stogų dengiamoji medžiaga, užtikrinanti akustinį komfortą žirgams. Kart jis ir puikus pagrindas saulės energijos skydams.

Saugus, patogus ir išvaizdus stogas arklidei - misija įmanoma

Su pluoštinio cemento lakštų danga savo arklius laikysite vėsiai ir sausai

Žirgų gerovei svarbu užtikrinti vėsią ir palankią aplinką. Įprasta žirgo kūno temperatūra svyruoja 37,5–38,5 °C. Temperatūrai vasarą pakilus, kad atsivėsintų, žirgas (kaip ir žmogus) prakaituoja.

Jei karštis trunka per ilgai ir žirgui nepavyksta sumažinti temperatūros prakaituojant, jis gali patirti šilumos stresą. Tuomet žirgai jaučia nuovargį, o jei tai yra varžybose dalyvaujantis žirgas, tai turi ir neigiamos įtaikos pasirodymams ir rezultatams.

Būtent todėl svarbu apsaugoti arklides nuo šilumos ir drėgmės. Pluoštinio cemento stogo danga užtikrina vėsą arklidėse. Pluoštinis cementas nepraleidžia šilumos ir neįkaista. Jis efektyviai apsaugo gyvulius nuo saulės, lietaus ir šalčio. Be to, pluoštinis cementas sugeria drėgmės iki ketvirtadalio savo svorio, o tai padeda pašalinti arklių prakaitą.

Saugus, patogus ir išvaizdus stogas arklidei - misija įmanoma

Ventiliacijos svarba

Siekiant užtikrinti sveiką aplinką žirgams, svarbus grynas oras. Vasaros metu tinkama ventiliacija padeda prakaituojantiems žirgams atvėsti. Tai mažina šilumos streso riziką. Net ir esant šaltam orui, rekomenduojama gerai vėdinti arklides, kad būtų pašalintas užsistovėjęs ir tiekiamas švarus oras. Ventiliacijos angos ir langai turi būti atviri, o gyvulių šiluma turi būti palaikoma juos storiau arba šilčiau apklojant.

Panaudokite „kamino efektą“, kad sukurtumėte natūralią ventiliaciją. Arklių generuojama šiluma kyla. Ant stogo sumontavus atvirą kraigą, karštas oras galės pasišalinti per šį „kaminą“, o į vidų per ventiliacijos angas, duris ir langus įtraukiamas grynas oras. Būtina užtikrinti, kad nesusidarytų skersvėjis.

Pluoštinis cementas - ideali medžiaga, palaikanti natūralią ventiliaciją, būtiną arklidėms. Eternit gali pasiūlyti platų pluoštinio cemento detalių asortimentą skirtą atviroms kraigo sistemoms. Taip pat galite rinktis permatomus kraigus, kad būtų užtikrintas geras stabilus klimatas su vienodu apšvietimu ir ventiliacija be skersvėjų.

Saugus, patogus ir išvaizdus stogas arklidei - misija įmanoma

Įleiskite natūralią dienos šviesą per peršviečiamus stogų dangos lakštus

Šviesa svarbi arklidėse stovintiems žirgams, nes prisideda kuriant natūralesnę aplinką. Dienos šviesa teigiamai veikia gyvulių elgesį. Pavyzdžiui, kumelių reprodukcinį ciklą suaktyvina dienos trukmė, todėl pritaikius natūralų apšvietimą, jų veisimosi sezoną galima paankstinti.

Norėdami įleisti šviesos į arklides, galite rinktis šoninius langus arba stoglangius. Eternit stogo dangą galima derinti su permatomais lakštais, kad natūrali šviesa patektų į jūsų arklidę. Juos būtina išdėstyti sumaniai, kad tiesioginė saulės šviesa nekristų ant gyvulių ir nesusidarytų šiltnamio efektas, prisidedantis prie šilumos streso.

Saugus, patogus ir išvaizdus stogas arklidei - misija įmanoma

Apsauga nuo triukšmo

Arkliai buvo medžiojami gyvuliai. Kad apsisaugotų nuo plėšrūnų, jų klausa daug jautresnė nei žmonių. Jų ausys pasisuka 180 laipsnių, kad galėtų nustatyti, iš kur sklinda garsas ir bėgti į priešingą pusę nuo pavojaus.

Taigi, galite įsivaizduoti arklių patiriamą stresą ir nerimą, kai į arklidės stogą ima belsti lietaus lašai. Banguota pluoštinio cemento stogo danga itin gerai sugeria triukšmą.

Saugus, patogus ir išvaizdus stogas arklidei - misija įmanoma

Aplinką tausojantis pasirinkimas

Pluoštinis cementas yra tvarus pasirinkimas. Ši ilgaamžė medžiaga gaminama iš natūralių komponentų (cemento, vandens, pluošto).

Pluoštinio cemento stogo dangos lakštai yra puikus ir tvirtas pagrindas fotovoltinėms plokštėms, nes jie yra stabilūs esant bet kokioms oro sąlygoms ir yra atsparūs pelėsiui, puviniui, rūdims, parazitams ir ugniai. Banguota forma padeda užtikrinti tinkamą ventiliaciją aplink saulės modulius, kad jų efektyvumas būtų maksimalus. Įsirengdami saulės modulius ne tik tausosite aplinką, bet tuo pačiu sumažinsite energijos sąskaitas.

Pluoštinis cementas yra patvarus, kainos ir kokybės santykį garantuojantis sprendimas jojimo maniežui.

Cedral fasado ir stogo sprendimai

Susipažinkite su mūsų Cedral dailylentėmis ir plokštelėmis

EQUITONE unikalus fasado sprendimas

Visa informacija apie EQUITONE fasado plokštes.