Pasirinkite tinkamą ūkinio pastato stogo spalvą

Jei ketinate pasirūpinti nauja ūkio paskirties pastato stogo danga, turėsite pasirinkti spalvą. Nors šis pasirinimas dažnai nuvestinamas, stogo spalva turi įtakos bendrai išvaizdai ir ūkio kuriamam įspūdžiui. Štai keli kriterijai, į kuriuos būtina atkreipti dėmesį.

Pasirinkite tinkamą ūkinio pastato stogo spalvą

Stogo matomumas

Stogo spalva itin svarbi, jei jis gerai matomas. Jei jūs neskrendate malūnsparniu, plokšti stogai nematomi, todėl jų dangos spalvų yra mažai.

O štai dvišlaitis stogas, gerai matomas stovint ant žemės. Ir kuo aukštesnis stogo šlaitas, tuo geriau jis yra matomas. Būtina atkriepti dėmesį ir į vietovę. Jei jūsų ūkis yra kalvotoje vietoje, gali būti, kad jūsų stogas bus gerai matomas. Išimtis nebent jei tvartas yra kalvos viršuje.

Atreipkite dėmesė ir į daržinių ar kitų gyvuliams skirtų pastatų stogų spalvų, mat tai formuoja bendrą ūkio vaizdą. Projektuojant ūkinius pastatus estetika - nėra svarbiausias elementas, tačiau, jei to nepaisysime ūkis neatrodys patraukliai ir darniai. Naujas stogas reikalauja nemažų investicijų, todėl požiūris jš renkantis turi būti ilgalaikis.

Pasirinkite tinkamą ūkinio pastato stogo spalvą

Įsiliejimas į supančią aplinką

Mažai tikėtina, kad jūsų ūkiniai pastatai - vieninteliai apylinkėse. Pagalvokite apie kitus ūkio pastatus, kaimynystėje esančius namus ar kitus žemės ūkio paskirties objektus ir įvertinkite - ar jūs norite susilieti su aplinka, ar priešingai – norite išsiskirti.

Nepamirškite atsižvelgti į natūralias vietovės ypatybes. Gal jūsų pastatus supa vešlios žaliuojančios pievos, o gal jūsų ūkis glaudžiasi tamsiai žalio miško fone? Supančioje aplinkoje ne visada vyrauja žaluma, tad pagalvokite apie geltonus atspalvius, rudo ar juodo dirvožemio spalvas, primenančias šviežiai suartą lauką. O gal jums mielesnė baltai pilka šiltnamių spalva.

Nieko blogo, jei jūsų ūkinis pastatas išsiskiria, tačiau jis turėtų derėti prie supančios aplinkos. Pasivažinėkite po apylinkes ir apžiūrėkite kitus ūkius. Pasvarstykite, kokios spalvosJums patinka labiausiai. Žvilgtelėję į stogus aplinkoje tikrai pasisemsite įkvėpimo.

Pasirinkite tinkamą ūkinio pastato stogo spalvą

Spalvų poveikis

Spalvos turi ypatingą optinį efektą jūsų pastato išvaizdai. Tinkamai pasirinkus spalvą ūkiniai pastatai atrodo patrauklesni ir dera prie aplinkos.

  • Šviesios spalvos atspindi daugiau šviesos ir labiau patraukia dėmesį. Pastatai atrodo didesni nei iš tiesų yra. Šviesesni stogai didina pastato patrauklumą;

  • Tamsios spalvos optiškai mažina pastatų dydį. Jos geriau susilieja su aplinka ir yra mažiau įkyrios. Nnaudojant tamsias spalvas lengviau paslėpti trūkumus ir kurti akcentus. Už sienas tamsesnis stogas yra privalumas;

Žinoma, nepamirškite oro sąlygų. Jei jūsų regionui būdingos pilkos ir lietingos oro sąlygos, galbūt norėsite rinktis šviesesnes spalvas, kad ūkis kurtų šviesesnį įspūdį. Tamsesnės spalvos sugeria daugiau šilumos, o šviesios spalvos saulę atspindi.

Pasirinkite tinkamą ūkinio pastato stogo spalvą

Plačios Eternit galimybės

Eternit pluoštinio cemento banguoti lakštai yra skirtingų UV spinduliams atsparių spalvų, pradedant pilkais atspalviais ir baigiant raudona, ruda ir juoda spalva. Jos ne tik lengvos, patvarios ir atsparios puviniui, pelėsiui, korozijai, amoniakui, vabzdžiams ir kitiems kenkėjams, bet ir puikiai atrodo, lengvai prižiūrimos ir gali būti eksploatuojamos 50 metų.

Nesvarbu, kokią spalvą pasirinksite, visi mūsų gaminami priedai yra pritaikyti pluoštinio cemento banguotiems lakštams ir yra tų pačių spalvų, tad apdailos elementai lengvaiderinami. Pasinaudokite galimybėmis ir neribokite savo kūrybiškumo.

Išbandykite prieš pirkdami!

Cedral fasado ir stogo sprendimai

Susipažinkite su mūsų Cedral dailylentėmis ir plokštelėmis

EQUITONE unikalus fasado sprendimas

Visa informacija apie EQUITONE fasado plokštes.