Užtikrinkite gyvulių gerovę įrengdami optimalų ūkinį pastatą

Gyvulių gerovė ir komfortas - prioritetas įregniant pastatą gyvuliams. Pastato kokybė turi ženklią įtaką Jūsų gyvulių psichinei ir fizinei gerovei. Sveiki gyvuliai yra produktyvesni ir greičiau auga. Jau kelis dešimtmečius Eternit rūpinasi gyvulių gerove teikdama stogo sprendimus.

Užtikrinkite gyvulių gerovę įrengdami optimalų ūkinį pastatą

Penki gyvulių gerovės veiksniai Jūsų fermoje

Ištįsus dešimtmečius vyriausybių ir asociacijų darbotvarkėse įtraukiama gyvulių gerovė. Žiaurus elgesys bei gyvulių nepriežiūra yra ne tik amorali, bet ir neteisėta. Tai neigiamai veikia verslą. Kai gyvenimo sąlygos yra optimalios, gyvuliai greičiau auga, jie yra sveikesni ir produktyvesni. Visiškai nesvarbu, koks yra gaminamas produktas: pienas, mėsa, kiaušiniai ar jauniklių vedimas.

Jau 1965 m. JK vyriausybė suformulavo taip vadinamas „penkias laisves“, kad užtikrintų gyvulių gerovę. Nuo tada daug organizacijų, profesionalių veterinarų grupės ir net pasaulio gyvūnų sveikatos organizacija ėmė taikyti šiuos penkis principus atsakingam elgesiui su gyvūnais. Gyvūnai neturi patirti:

  • Bado ir troškulio – privaloma užtikrinti prieiga prie tyro vandens ir tinkamo pašaro;
  • Diskomforto – reikia pasirūpinti tinkama gyvenamąja aplinka, įskaitant pastoges ir patogias poilsio vietas;
  • Skausmo, sužalojimų ar ligų – turi būti užtikrinama ligų prevencija, greita diagnozė ir gydymas pasireiškus simptomai;
  • Nelaisvai reiškiamo normalaus elgesio – turi būti pakankamai vietos, tinkamas tiekimas ir tinkami aplinkiniai gyvuliai;
  • Baimės ir kančių– jiems turi būti užtikrintos sąlygos ir gydimas, nekeliantis psichinių kančių;
Užtikrinkite gyvulių gerovę įrengdami optimalų ūkinį pastatą

Pasvarstymai statant gyvulių ūkinį pastatą

Naujiems gyvulių pastatams reikia nemenkų investicijų, todėl verta viską padaryti tinkamai. Statant naują pastatą būtina atsižvelgti į anksčiau minėtas penkias laisves. Sukūrę optimalias gyvenimo sąlygas, Jūs padidinate gyvulių produktyvumą ir sumažinate ligų ir mirtingumo lygį. Produktyvumo lygis tiesiogiai atsispindi investicijų grąžoje.

Nepamirškite atsižvelgti ir į naujausius gyvulių tvartų reglamentus. Jie yra nuolat griežtinami ne tik siekiant užtikrinti gyvulių gerovę, bet ir dėl ekologinių kriterijų, atsižvelgiant į galimą poveikį Jūsų kaimynystei. Įsitikinkite, kad projektas atitinka reglamentus ir apsaugosite savo investicijas nuo galimų skundų ir pažeidimų. Pagalvokite, kaip tinkamai apsaugoti savo turtą nuo nelaimių ar vagysčių.

Žinoma, nepamirškite pagalvoti ir apie save. Pastatas turi būti kuo patogesnis ten dirbantiems darbuotojams. Apgalvokite sistemas, kurios palengvintų gyvenimą, pvz., šeriant gyvulius, valant tvartus, pervarant bandas ir pan.

Užtikrinkite gyvulių gerovę įrengdami optimalų ūkinį pastatą

Septyni pagrindiniai reikalavimai naujiems gyvulių pastatams

Statydami naują pastatą ūkio gyvuliams, apsvarstykite šiuos septynis elementus, kurie padės sukurti optimalias gyvenimo sąlygas gyvuliams ir patogias darbo vietas ūkio darbuotojams:

  • Prieiga: įsitikinkite, kad gyvuliai turės lengvą prieigą prie savo gyvenamosios patalpos ir pastogės;
  • Šėrimas: pasirūpinkite tinkamu maitinimu ir tyru, švariu, neužterštu vandeniu;
  • Biologinė sauga: naudokite medžiagas, kurios yra atsparios pelėsiams, puviniui ir kitiems žalingiems organizmams;
  • Laukinių gyvūnų kontrolė: sukurkite nepalankias sąlygas gyvuliams trukdantiems kenkėjams;
  • Apsauga nuo oro sąlygų: naudokite medžiagas, kurios efektyviai saugo nuo šalčio, saulės, vėjo ir kritulių;
  • Apšvietimas: numatykite natūralų apšvietimą. Tai turi teigiamą poveikį gyvuliams;
  • Ventiliacija: gyvuliai išskiria drėgmę. Tinkama ventiliacija padės išlaikyti juos sausus.
Užtikrinkite gyvulių gerovę įrengdami optimalų ūkinį pastatą

Kreipkitės į Eternit, kuri padės pasirūpinti gyvuliais

Gyvulių gerovė - mūsų atliekamų darbų esmė. Eternit stogo danga apsaugos gyvulius nuo bet kokių oro sąlygų. Banguoti lakštai gaminami iš patvaraus pluoštinio cemento, kuris yra atsparus pelėsiui, kenkėjams, puviniui, rūdims ir korozijai. Eternit banguoti lakštai itin padeda vėdinti patalpą. Dėl jos sugeriamųjų savybių kondensatas nuo lubų nelaša ant gyvulių ar į pašarą. Skaidrūs lakštai praleidžia šviesą į pastatą, taip gyvuliams sukurianr idealias gyvenimo sąlygas.

Cedral fasado ir stogo sprendimai

Susipažinkite su mūsų Cedral dailylentėmis ir plokštelėmis

EQUITONE unikalus fasado sprendimas

Visa informacija apie EQUITONE fasado plokštes.