Kaip stogo dangos didina gyvulių gerovę?

Mums svarbi jūsų gyvulių gerovė. Žinoma, kad tai svarbu ir Jums. Todėl siūlome kartu rasti optimalų stogo dangos sprendimą, kuris geriausiai tinka jūsų pastatui, atitinka gyvulių poreikius ir suteikia jiems pačias geriausias gyvenimo sąlygas.

Kaip stogo dangos didina gyvulių gerovę?

Įvairių gyvuliai poreikiai skiriasi

Kiekvienas ūkininkas žino – gyvulių poreikiai yra skirtingi. Jei pastate bus per drėgna ar šalta, gyvuliai gali susirgti, pvz., pneumonija. Taigi tinkamas temperatūros balansas, drėgnumas ir gera ventiliacija – svarbūs veiksniai kuriantys sveiką gyvenimo aplinką.

Gyvulių gerovės kūrimo procese svarbus vaidmuo atitenka apšvietimui ir garsui. Pavyzdžiui, natūralus apšvietimas turi įtakos pieninių karvių dienos ritmui, o tai skatina pieno gamybą ir dauginimąsi. Gyvuliai yra jautrūs triukšmui, todėl svarbu išvengti sumaišties nukritus net keliems lietaus lašams ant stogo.

Reikia patarimo?

Kaip stogo dangos didina gyvulių gerovę?

Daugiau pieno, greičiau augantys galvijai 

Tinkamas pastato suprojektavimas yra svarbus gyvulių psichinei ir fizinei gerovei. Nesvarbu, ar tai karvės, veršeliai ar mėsiniai galvijai. Sveikos karvės pagamina daugiau pieno, mėsiniai galvijai auga greičiau ir stipresni, todėl spartėja investicijų grąža.

Tiesa, apsaugoti juos reikia ne tik nuo išorinių aplinkos veiksnių, pastatai turi atlaikyti viduje sukuriamas aplinkos sąlygas. Kuo pastate daugiau gyvulių, tuo aukštesnis drėgmės lygis. Besikeičiant ir esant ekstremalioms oro sąlygoms drėgmės lygis gali kyla. Būtent todėl, svarbu yra mažinti drėgmės kiekį, kuris vėliau virstų kondensatu vidinėje stogo dangos pusėje lašėtų ant karvių, mat tai lemia susirgimus.

Pluoštinio cemento stogo dangos - unikalios, nes gali sugerti kondensato iki 25 proc. savo tūrio. Ši savybė, sugerti kondensatą, neleidžia susiformuoti lašeliams. Sugertas kondensatas vėliau išgarinamas per lakštus.

Esant ekstremalioms oro sąlygoms kondensacijos lygis gali išaugti net keturiskart, tačiau pluoštinio cemento stogo dangų savybės padeda pastato viduje sureguliuoti drėgmės lygį bei išlaikyti šilumą žiemą ir vėsią vasarą.

Kaip stogo dangos didina gyvulių gerovę?

Saugi ir patogi aplinka kiaulėms

Efektyvi investicija – tvarus, kiaulių poreikiams pritaikytas pastatas. Daugiau dėmesio reikėtų skirti besilaukiančioms paršavedėms ir paršeliams, nes būtent jie itin jautrūs jautresni klimato pokyčiams.

Kiaulidės turi apsaugoti gyvulius nuo oro sąlygų, tačiau tuo pat metu turi atlaikyti jų sukuriamą agresyvią ir korozinę aplinką. Pluoštinis cementas - puikus sprendimas tokioms sąlygoms, nes nėra veikiamas korozijos aplinkoje, kurioje gausu amoniako.

Pluoštinio cemento stogo dangos savybės suteikia ir dar vieną išskirtinį pranašumą – tokia danga padeda reguliuoti aplinkos sąlygas patalpų viduje, tad kiaulės jaučiasi patogiai.

Kaip stogo dangos didina gyvulių gerovę?

Šviesi ir rami vieta arkliams

Pluoštinio cemento savybės sukuria idealią aplinką arkliams. Pluoštinis cementas - orui laidi medžiaga, kuri gali sugerti ore esančią drėgmę, o tai itin aktualu po arklių treniruočių. Dėl šių išskirtinių absorbavimo savybių pluoštinis cementas neleidžia kauptis ir varvėti kondensatui ant jūsų tausojamų gyvulių. Dregmės perteklius gali lemti bakterijų veisimąsi ir pelėsio atsiradimą.

Arkliai itin jautrūs triukšmui. Svarbu pasirinkti tokią stogo dangą, kuri sugertų lietaus keliamą triukšmą. Gyvulių

gerovei taip pat būtinas natūralus apšvietimas. Jei arklidžių gardai įrengiami didesniuose pastatuose, reikia arklidėse kuo geriau imituoti natūralias sąlygas. Permatomi lakštai pagerina natūralų apšvietimą, kuriuo sukuriama jaukesnė aplinka jums ir jūsų gyvuliams, o drauge taupoma energiją.

Kaip stogo dangos didina gyvulių gerovę?

Pluoštinio cemento stogo dangos pranašumai

„Eternit“ pluoštinio cemento stogo danga padeda sukurti sveiką aplinką jūsų galvijams. Šiuos pranašumus įvertino net keletas ūkininkų kartų, tad pabaigai apibendrinsime pagrindinius aptartus privalumus: 

  • Pluoštinis cementas - orui laidi medžiaga, todėl gali sugerti kondensato iki 25 proc. savo svorio. Jis neleidžia kondensato lašeliams varvėti ant gyvulių. Sugertas kondensatas išgarinamas per pluoštinį cementą, tad oro sąlygos tampa palankios auginamiems gyvuliams;

  • Dėl itin mažo laidumo, pluoštinio cemento savybės padeda reguliuoti temperatūros pasikeitimus. Tai reiškia, kad jis lėtai perduoda temperatūros pokytį iš lauko į vidų. Suderinus su papildoma izoliacija, pluoštinio cemento danga optimaliai saugo jūsų gyvulius nuo atmosferos poveikių ir palaiko pastovų klimatą pastato viduje;

  • Banguoti pluoštinio cemento stogo lakštai efektyviai sugeria triukšmą, todėl pastate išlaikoma rami aplinka net kilus stipriai audrai;    Kartais norint geriau suprasti, kokia tai medžiaga, reikia ją pamatyti ir paliesti pačiam.

Cedral fasado ir stogo sprendimai

Susipažinkite su mūsų Cedral dailylentėmis ir plokštelėmis

EQUITONE unikalus fasado sprendimas

Visa informacija apie EQUITONE fasado plokštes.