Gyvūnų gerovė – kelias į sėkmę

Investicijos į gyvulių gyvenamąsias patalpas visada atsipirks. Niekam jau nebekyla abejonių, kad laimingos ir sveikos karvės duoda daugiau pieno ir greičiau auga. O mes dalinamės patarimais, kuriais vadovaudamiesi be jokių rūpesčių įrengsite puikias ir komfortabilias patalpas savo galvijams.

Gyvūnų gerovė – kelias į sėkmę

Investuokite į gyvūnų gerovę

Gyvūnų gerove rūpinasi vis daugiau vartotojų. Ne paslaptis, kad palankios gyvenimo sąlygos naudingos ir patiems ūkininkams, nes vartotojai vis dažniau atkreipia dėmesį ir perka būtent palankiomis sąlygomis ūkiuose užaugintus produktus. Yra keletas faktorių, į kuriuos turėtumėte atsižvelgti rinkdamiesi tinkamiausią statinį galvijams. Pagrindinis – koks mažiausias plotas reikalingas vienam gyvuliui. Tuomet reikėtų įsivertinti skirtingą galvijų amžių bei kitus specifinius poreikius. Tai padės nustatyti, kokias medžiagas pasirinkti, kad galėtumėte sukurti tinkamiausias gyvenimo sąlygas.

Gyvūnų gerovė – kelias į sėkmę

Užkirskite kelią drėgmei ir ligoms

Galvijai gamina šilumą ir drėgmę, kuri įprastai virsta kondensatu ant šaltesnių sienų ir lubų. Drėgmei susikaupus susidaro lašeliai, kurie krenta ant galvijų. Galvijai ne tik patiria įtampą. Kondensato lašai taip pat tampa pagrindine ligų priežastimi.

Būtent dėl ligų itin svarbu maksimaliai sumažinti kondensato susidarymo galimybes. Iš dalies ši problema gali būti nesunkiai išsprendžiama užtikrinant vėdinimą. Dar išmintingesnis sprendimas – pasirinkti nuo drėgmės apsaugančius pluoštinio cemento stogo dangos lakštus.

Eternit lakštai gali išlaikyti iki ketvirtadalio jų svorio prilygstančios drėgmės kiekį medžiagoje. Karvės apsaugomos nuo išorinės drėgmės, o vidinė drėgmė prasiskverbia į išorę, taip sukuriama sveikesnę aplinką.

Gyvūnų gerovė – kelias į sėkmę

Tinkama temperatūra pastate

Gerą karvių sveikatą lemia gyvuliams palanki pastato vidaus temperatūra ir patogumai. Tinkamiausia aplinkos temperatūra pieniniams galvijams yra 5-18 °C. Būtent į tai reikėtų atsižvelgti renkantis gyvulininkystės pastato statybines medžiagas. Pluoštinio cemento temperatūrinis laidumas yra mažas, todėl jis lėtai perduoda temperatūros pokytį iš lauko į vidų. Suderinus su papildomu izoliavimu, ši danga optimaliai apsaugos gyvulius nuo oro temperatūrų pokyčio.

Jei šiltuoju sezonu yra karšta, tvarte reikėtų įrengti papildomus vėsinimo mechanizmus, mat karvėms sunku sureguliuoti savo kūno temperatūrą, kad ji būtų aukštesnė nei 20 °C, o dėl šiluminio streso mažėja pieno gamyba. Papildomos vėdinimo ar rūko sistemos gali sumažinti temperatūrą pastate su pavėsiais 8 °C. Svarbu pasirūpinti gausiomis geriamojo vandens atsargomis.

Gyvūnų gerovė – kelias į sėkmę

Sveikos ir higieniškos sąlygas

Dėl gyvūnų elgesio ir mėšlo gamybos pastatuose sukuriamos gana agresyvios aplinkai sąlygos. Todėl svarbu pasirinkti medžiagas, kurios galėtų būti atsparios minėtoms aplinkybėms. Banguoti pluoštinio cemento lakštai yra itin atsparūs cheminiam poveikiams (pvz., gyvulių išskirtam amoniakui), taip pat puvimui, korozijai, grybeliams ir kenkėjams (pvz., graužikams ir vabalams). Toks pasirinkimas išlaikys kiek įmanoma sveikesnes sąlygas pastate.

Eternit rūpinasi gyvūnų gerove. Įmonės specialistai gerai žino kokią įtaką ventiliacija, apšvietimas ir gyvulių valdymas daro gyvulių gerovei. Jie įspėja, kad nesirūpinant šiais veiksniais, ilgainiui jie gali turėti rimtų, neigiamų padarinių ūkiui.

Eternit gamina stogo dangos lakštus, kurie yra specialiai sukurti Europos ūkininkams ir mūsų išskirtiniam klimatui. Būtent todėl Eternit yra naudingas ir saugus žemės ūkio pastatų sprendimas, neviršijantis statybos išlaidoms numatyto biudžeto.

Cedral fasado ir stogo sprendimai

Susipažinkite su mūsų Cedral dailylentėmis ir plokštelėmis

EQUITONE unikalus fasado sprendimas

Visa informacija apie EQUITONE fasado plokštes.