Įtraukite vietos bendruomenę remti jūsų žemės ūkio verslą

Jei patys nepriimsite sprendimų, sprendimus priims už jus. Šis šūkis labai tinka ir žemės ūkio verslui. Daugelį su žemės ūkiu susijusių sprendimų priima žmonės, kurie neturi jokios patirties žemės ūkyje. Užmezgę ryšius su vietos bendruomene ir už jos ribų, galite padėti išgirsti savo balsą žemės ūkio sektoriaus labui.

Įtraukite vietos bendruomenę remti jūsų žemės ūkio verslą

Padėkite išgirsti jūsų balsą

Labai daug sprendimų, turinčių įtakos ūkininkų bendruomenei, yra priimami nepasikonsultavus su pačiais ūkininkais. Tiesa, ūkininkai visada per daug užsiėmę rūpindamiesi gyvuliais arba dirbdami laukus, tačiau, jei nepradėsime aktyviai kalbėti apie savo sektorių, sąlygos žemės ūkyje tik prastės. Būtų teisinga, kad galėtumėte pasisakyti apie jus veikiančius sprendimus.

Svarbu ne tai, kad būtų kalbama apie žemės ūkį, svarbu tai, kad vyktų rimta diskusija su visu žemės ūkio sektoriumi. Ūkininkai turi unikalią perspektyvą gyvybiškai svarbiam ekonomikos sektoriui – gamina maistą, kad išmaitintų pasaulį. Būtent todėl turite kalbėti, kad jūsų balsas būtų išgirstas.

Mes savo ruožtu palaikome tokius ūkininkus kaip jūs, kad padidintume jų produktyvumą ir pelningumą.

Įtraukite vietos bendruomenę remti jūsų žemės ūkio verslą

Junkitės prie žemės ūkio organizacijų

Paprasčiausias būdas apginti žemės ūkio verslą – jungtis prie žemės ūkio interesus ginančių organizacijų. Tai gali būti ūkininkų profesinė sąjunga, žemės ūkio valdybos, prekybos organizacijos ir pan. Šių organizacijų tikslas – ginti ūkių ir ūkininkų interesus.

Taigi, jei norite prisidėti priimant sprendimus, turinčius įtakos jūsų žemės ūkio verslui, galite tapti aktyviu šių organizacijų nariu. Tiesiog pasidomėkite ir sudalyvaukite keliuose susitikimuose. Paprastai šios organizacijos labai laukia entuziastingų žmonių, kurie skatintų debatus ir kreiptų juos tinama linkme.

Įtraukite vietos bendruomenę remti jūsų žemės ūkio verslą

Pradėkite nuo vietinių pokyčių

Pripažįstame, kad dalyvavimas kuriant politiką nėra visų mėgstamas užsiėmimas. Tačiau galite pradėti nuo pokyčių vietos mastu. Pavyzdžiui, jūs galite dirbti su vietos mokyklomis ir pakviesti mokytojus ir mokinius į išvyką savo ūkyje. Parodydami savo atliekamą darbą galite padėti ugdyti ateities vartotojų kartą, kuri vertins darbą, įdedamą gaminant maisto produktus. Taip sukursite teigiamą ryšį su bendruomene.

Kitas būdas pranešti apie save aplinkinei bendruomenei – parduoti savo produkciją tiesiogiai aplinkui gyvenantiems žmonėms. Galite atidaryti savo ūkio parduotuvę, jungtis į kooperatyvą arba įsigyti stendą vietiniame ūkininkų turgelyje. Žmonės nori žinoti, iš kur atkeliauja jų maistas ir kas jį gamina. Pardavimas vietos bendruomenei yra tvarus sprendimas, nes produktų nereikia gabenti po visą šalį ar net pasaulį. Esant „trumpai grandinei“ švieži produktai greitai pasiekia vartotoją, o jūs įsigyjate rėmėjų, kurie tiki jūsų vykdoma ūkininkavimo veikla.

„Eternit“ padės pastatyti tinkamą jūsų ūkio parduotuvės pastatą.

Įtraukite vietos bendruomenę remti jūsų žemės ūkio verslą

Formuokite visuomenės nuomonę

Jei atsiversite žmonėms ir parodysite jiems, kokį svarbų darbą dirbate, įsigysite tvirtą paramą savo žemės ūkio verslui. Be jau minėtų mokykloms organizuojamų išvykų, galite dalyvauti „ūkių atvirose dienose“, kad suteiktumėte informacijos apie žemės ūkio sektorių ir įrodytumėte jo svarbą aprūpinant gyventojus maistu. Tereikia informacinio ženklo, šiek tiek reklamos ir dienos, per kurią parodytumėte savo ūkį žmonėms.

Susitikimas su žmonėmis akis į akį yra puikus būdas užmegzti ryšius, tačiau šiais laikais negalima pamiršti ir socialinių tinklų galios. Tai puiki galimybė leisti vartotojams žvilgtelėti į tai, kas vyksta jūsų ūkyje. Žmonės sužinos, kiek daug pastangų reikia įdėti, kad juos pasiektų maistas, kurį jie valgo. Jei tokia komunikacija jums svetima, šeimoje tikrai atsiras jaunesnės kartos atstovų, kurie nepaleidžia išmaniųjų telefonų iš rankų ir mielai jums padės šiuo klausimu!

Net ir mažiausi veiksmai ir teigiami kontaktai turi didelės reikšmės mūsų sektoriui. Jei parodysime žmonėms, iš kur atkeliauja maisto produktai ir kaip jie gaminami, mes sulauksime daugiau paramos žemės ūkiui.

Cedral fasado ir stogo sprendimai

Susipažinkite su mūsų Cedral dailylentėmis ir plokštelėmis

EQUITONE unikalus fasado sprendimas

Visa informacija apie EQUITONE fasado plokštes.