Gal metas pakeisti senąjį asbesto stogą?

Žemės ūkio sektoriuje banguoti lakštai iš asbesto yra labai paplitę. Dėl dangos sugadinimo, senėjimo ar oro sąlygų asbesto turinčios medžiagos yra pavojingos, jos gali į aplinką paskleisti kenksmingus asbesto pluoštus. Taip yra todėl, kad rišiklis, kuris sugauna kenksmingus asbesto pluoštus, tampa silpnesnis. Saugus blogos būklės asbesto pašalinimas taip pat bus sunkesnis ir brangesnis. Be to, gaisro metu taip pat gali išsiskirti asbesto pluoštai.

roof renovation

Kaip atpažinti banguotus lakštus iš asbesto?

Jei stogas dengtas prieš 1997 m., tai jame veikiausiai yra asbesto. 1997 m. „Eternit“ nustojo šią medžiagą naudoti gamindama banguotus lakštus. Jeigu nežinote, kada dengtas jūsų stogas, ant banguoto lakšto paieškokite raidžių NT (nauja technologija) – žr. nuotrauką. Pažiūrėkite į banguotų lakštų viršų ties paskutine šone esančia banga. NT raidės reiškia, kad šio cemento sudėtyje yra sintetinis pluoštas, celiuliozė ir įvairūs priedai, bet ne asbestas. Jei vis dar kyla abejonių, ar banguotuose lakštuose yra asbesto, tą išsiaiškinti gali padėti mūsų specialistas.

roof renovation

Ar galite nuimti asbestą patys?

Privatus asmuo gali nuimti asbesto stogą. Tai leidžiama tik imantis visų saugumo priemonių. Vietinės institucijos gali informuoti, kokiomis sąlygomis tai leidžiama. Apie asbesto nuėmimą visada privaloma pranešti vietinėms institucijoms.

Jei nuspręsite lipti ant stogo, būtinai laikykitės visų saugumo priemonių. Tokį darbą rekomenduojame patikėti profesionalams. Kaip specialistai jie bus geriau pasirengę saugiai atlikti šį darbą.

agri support

Vis dar turite klausimų? Būtinai susisiekite su mumis.

„Eternit“ praeitis su asbesto medžiagomis

Atsižvelgdamos į mokslines žinias ir teisės aktus „Etex“ įmonės ėmėsi priemonių, kad neviršytų rekomenduojamų poveikio ribų. Galiausiai „Etex“ uždraudė naudoti asbestą savo gamybos procesuose visame pasaulyje. Žinoma, negalime pakeisti to, kas nutiko praeityje. Bet priėmėme visoms mūsų įmonėms privalomą politiką, kad ištaisysime šią klaidą. Dėl to mes remiame mokslinius tyrimus, susijusius su asbesto sukeliamomis ligomis.

Cedral fasado ir stogo sprendimai

Susipažinkite su mūsų Cedral dailylentėmis ir plokštelėmis

EQUITONE unikalus fasado sprendimas

Visa informacija apie EQUITONE fasado plokštes.